Foto's : Hans Neumann

zaterdag 5 december 2009

Kiya's thuiskomst


Kiya is al even bij ons, maar hier nog even het verhaal van haar thuiskomst



Kiya is er dus
We hebben de honden elkaar laten ontmoeten in het bos. Raya en Shyra vonden dat wel heel vreemd zo een klein hondje.

Raya is echt een onbenul. Je merkt dan goed dat het echt nog een puber is, die geen benul heeft hoe zwaar die eigenlijk wel niet is met zijn 45 kilo. Als je hem zijn zin had gegeven was hij meteen begonnen met een heerlijk potje spelen en rennen. Veel met poten slaan. Dus we hebben hem wel wat ingedampt.



Thuisgekomen heeft Kiya de boel even onderzocht en kwam al gauw bij de bench van Raya terecht. Ze ontdekte het heerlijke kussen en ging er heerlijk op liggen slapen. Halverwege haar slaap kukkelde ze van het kussen af, wat heel dik is maar net 15 cm ofzo te klein voor de bench. Maakte haar dus niets uit. Ze sliep gewoon door op het koude ijzer hahaha Af en toe maakte ze een kreungeluidje, wat Raya en Shyra barinteresant vonden en die wilden dan meteen snuffelen wat er aan de hand was.
Maar omdat ze dan toch wel telkens wat wakker werd, mochten ze dat van ons niet meer.
Dus Raya ging er slim als hij was maar even lief naast liggen. Maar na een tijdje had hij het wel gezien en zocht zijn plekje in de keuken maar op.



Wakker geworden, werd even de tuin onderzocht en toen weer naar binnen, waar runderhuid botten lagen.Dat vond Kiya dus geweldig en al snel liep ze daarmee rond en begon er mee te spelen. Al grommend tegen het bot hem iets weg proberen te gooien. Geen gezicht hoe ze dat deed.
Met Raya spelen. Hem likken en in zijn haren hangen. Raya vind het allemaal heel erg leuk, maar door zijn pubergedrag merk je dat hij echt nog onbenullig kan zijn. Even een poot legt op Kiya die dan zowat tegen de grond gedrukt word. En hij heeft nog niet echt een stop. We moeten hem echt zeggen dat het over is, anders denk ik dat hij de hele dag met Kiya zou spelen en haar helemaal zou onderzoeken en besnuffelen. Dus zeggen we regelmatig over zodat Kiya toch ook het huis kan besnuffelen , kan slapen en haar eigen plekje kan vinden. Ook een hele poos op de grond met ze op de grond gelegen zodat Raya door krijgt dat gewoon rustig naast elkaar liggen ook een optie is. Raya op zijn rug met de poten in de lucht op een gegeven moment hahaha



Wat heel leuk is, is dat Kiya toen zij Shyra uitdaagde om te spelen dus zelfde gedrag vertoonde als Raya.....met de poot slaan

Tussen Shyra en Kiya gaat het allemaal wat rustiger. Wel is Shyra totaal verbijsterd dat Kiya ( die even groot is als hij) ook tussen de banken door kan lopen en onder de tafel.
En zo lief, toen Hans net thuis kwam met Raya en die wat er onbeduisd op Kiya afrende, ging Shyra zich er mee bemoeien en gromde zodat Raya rustig ging doen.

Wat een goede roedelleider is hij toch dat kleine manneke van ons


Wat ik ook zo grappig vind is dat Kiya met 7 weken beide oortjes al recht op had staan. Wat heerlijk eigenwijs staat dat.

1 opmerking: