Foto's : Hans Neumann

donderdag 31 december 2009

Zo simpel een plasje opruimen....


Een plasje opruimen zou zo simpel moeten zijn.Je pakt een stuk wc papier,wrijft over het laminaat en pakt nog een stukje om het nog even extra na te drogen.
Met de mop eroverheen en klaar ben je.

Maar niets is minder waar.

Je zit 's avonds op de bank, en achter je hoor je een klein watervalletje wat betekent dat  een 13 weken oud wurmpje haar kontje omlaag doet en alles laat lopen wat haar op dat moment dwars zit, een zucht van opluchting slaakt en vervolgens weer heerlijk op een botje gaat kauwen.
Je stapt op van de bank, en loopt gewapend met wc-rol naar de plaats des onheils.
Maar hoe goed je ook zoekt, nergens een plasje te bekennen.
Ganglamp aan ,de grond van alle kanten bekijken maar nergens ook maar iets te vinden. Tot je .... op een totaal andere plaats dan je dacht het plasje vind,waar je ondertussen al tig keren door heen bent gelopen.
Maar je bent geen pieperd dus dept moedig met het wc papier het plasje op.

Net iets papier te weinig......
Je draait je om en pakt nog iets meer wc papier,terwijl je in je ooghoeken opeens een wit flitsje ziet die er met een nat druppend wc papiertje vandoor gaat.
Je gooit al je gezag in je stem en zegt 'nee'
Wat heel stoer staat en voor toeschouwers waarschijnlijk heel serieus zal klinken, maar daar heeft dat witte monstertje lak aan.
Dus ren je achter haar aan........

Les 1 in de opvoeding van de pup.
Ren nooit achter de pup aan, laat hij altijd naar jou toe komen......

Vrolijk springt ze door de kamer, met achter haar aan wapperend een spetterend urinedoorweekt wc papiertje.

Voor je eindelijk het papiertje te pakken hebt, de oorspronkelijke plek des onheils hebt drooggeveegd, is de hele kamer ondergedruppeld, ben je overal al een paar door heen gelopen,zie je natte voet en pootsporen door de hele kamer en ligt er een hele tevreden pup op de mat na te genieten van dat ontzettend leuke spelletje.

1 voordeel, je pup vind je helemaal te gek!


2 opmerkingen: