Foto's : Hans Neumann

zaterdag 5 december 2009

Nog wat "oude" berichtjes

Dag 2

Vanacht was dus onze eerste nacht met Kiya.

Omdat we beneden wilde slapen hadden we een luchtbed gekocht maar ja zonder pomp is het toch een behoorlijke klus om te blazen en zonder lucht erin ,ligt dus weer alles behalve lekker.
Dat was dus een hele slimme actie van mij
Dus hebben we het matras maar van het bed gehaald en die beneden gelegd. En ik moet zeggen dat slaapt heerlijk.

De honden vonden het erg interessant en lagen er met zijn allen in een tel op.
Na lang aandringen begrepen ze toch eindelijk dat ook wij daar wilde liggen. En zo droop Raya maar af naar zijn plekje en Kiya die toch wel moe was kroop de bench in.
Omdat ze zo makkelijk in de bench ligt en het een heerlijke plek schijnt te vinden dachten we even dat het deurtje dan misschien ook al wel dicht kon.Maar dat hadden we dus echt wel mis.
Mevrouw liet een erbarmelijk gejank horen alsof wij haar toch wel een enorm onrecht aandeden.
Dus het deurtje bleef gewoon nog maar open.
Het is echt een heerlijk geluid om naast zo'n slapend hondje te liggen. Af en toe laat ze een geknor horen als ze zich omdraait, wat zo tevreden klinkt.
Vanmorgen werd ze dus vroeg wakker. Raya kwam even bij haar kijken. Dus even naar buiten voor een plasje.
Opeens moesten Raya en Shyra ook erg nodig.
Weer binnen kroop ze weer zelf in de bench.


Later werd ik opeens wakker omdat er aan mijn neus geknaagd werd. Een poot werd in mijn oog geslagen en mijn kin kwam ook klem te zitten tussen scherpe puppie tandjes.
Even heb ik haar nog de hint gegeven dat de neus en kin van Hans daar veel beter voor geschikt waren, maar ze scheen toch erg verknocht te zijn op de mijne.
Daarna kroop ze over me heen en wilde met Shyra spelen. Maar die had daar absoluut geen zin in. Maakte dit met een grom duidelijk.
Kiya slaakte een dramatische zucht waaruit je op kon maken dat ze het er echt niet mee eens was. Maar ze kroop toen maar tegen Shyra aan , kopje op Shyra's kont en viel tevreden in slaap.



Vandaag ging het echt heel goed met haar. We hebben niets ondernomen. Vonden de dag van gister al zo vol met indrukken zitten dat ze vandaag alleen maar lekker rustig aan ons , en het huis wennen kon.
Ze zocht ook vandaag steeds de bench op als ze wilde slapen.
De katten vind ze eigenlijk helemaal niet interessant.
Eet heel goed en geeft aan als ze de tuin in wil........ om te spelen hahaha
Kijkt heel uitnodigend achterom of Raya en Shyra ook wel mee komen.
Omdat ik niet wil dat die altijd mee gaan, vooral in de nacht toch een gedoe dan, moesten die af en toe ook binnen blijven.
Maar dat was dan ook oke. En ze vermaakt zich prima alleen.

Zo apart wel, ik had toch verwacht dat ze moe zou zijn en nog wat timide zo die eerste 2 daagjes. Maar ze doet echt al of ze hier jaren woont.
Voelt zich helemaal thuis.
Heel ondernemend, niet van haar stuk te krijgen en weet precies wat ze wil.
Dat staartje zwiept de hele dag en ze vermaakt zichzelf uitstekend met de botten en speelgoed.
Doet trekspelletjes met Raya en Shyra. En zo leuk Raya die haar natuurlijk met 1 zwieper het speeltje af kan pakken, laat haar soms winnen.
Echt genieten is het met haar.
En net dat ik type dat ze als ze slaapt de bench op zoekt, ligt ze nu naast mijn voet te slapen , haar kopje rustend op mijn voet.
Ben echt heel blij dat het zo klikt tussen de honden.




Dag 3

Vanacht is het ook weer goed gegaan. Kiya heeft heerlijk geslapen tot een uur of 7 vanmorgen. Toen was het dus even speeltijd voor haar. Na een half uurtje was ze weer moe en ging weer slapen.


Vandaag hebben we haar een riempje omgedaan omdat we nog geen tuigje hadden. Ze reageerde daar erg goed op. Zat wel te krabben af en toe maar accepteerde het toch goed. Even met Hans een eerste wandelingtje gemaakt in de buurt, wilde toen wel gedragen worden en dat liet ze merken door met haar pootjes tegen zijn benen te gaan staan.Thuisgekomen moest ze even piepen toen ze vond dat dat rare ding om haar nek er nu wel lang genoeg had gezeten.

Vanmiddag even naar de dierenwinkel gegaan om een tuigje te halen. Ze liet zich in de winkel heerlijk door mensen aaien en keek wijs om zich heen. Het tuigje passen vond ze wel best. Ze bleef er zo netjes bij staan.
Maakte even kennis met de rotweiller van de dierenwinkel en spuugde het snoepje wat ze van de verkoopster kreeg steeds uit hahaha
Schijnbaar was het niet haar smaak,want een kattenbrokje wat Hans ergens uit zijn zak opdiepte at ze wel met veel smaak op.
Toen we het winkelcentrum uitkwamen zijn we daar op een veldje nog even een rondje gaan lopen voor eventuele dwarszittende plasjes of poepjes.
Ze vond het wel spannend door het hoge gras struinen en liep parmantig maar af en toe piepend aan de riem. Ik vind het zo verbazend dat ze gewoon mee liep,niet bokken, niets gaan zitten en niet meer opstaan..... gewoon mee lopen.Geweldig.We kwamen nog een paar mensen tegen met kinderen. Maar die hielden niet van honden blijkbaar want 1 meisje dook zowat de struiken in.
Voor Kiya toch ook weer goed.Weten dat mensen ook gewoon voorbij lopen en niet allemaal op haar duiken.
Thuisgekomen dacht ik dat ze wel in de bench zou duiken en zou gaan slapen.Maar zij uitten haar opgedane ervaringen dus door Shyra en Raya uit te dagen tot spelen.
En at ze haar eerste gedroogde pens.
Zo komisch hoe ze dat heel vastberaden meester maakte.Heerlijk vond ze het.
En nu....nu ligt ze dus uitgetelt te slapen. Al haar nieuwe indrukken in haar hondenleventje te verwerken.

1 opmerking: