Foto's : Hans Neumann

zondag 6 september 2009

Een pupke op komst





Het begon weer te kriebelen.
Opeens hoorde ik weer overal over pups en leek ook iedereen een pup te krijgen.Maar wij, verstandig als we zijn, zeiden ........ nu nog niet.Raya moet minstens 1 jaar zijn. Nog net even een paar dingen beter onder de knie krijgen en dan pas gaan we op zoek naar onze nieuwe pup.


Trots op ons verstandig zijn ,gaven we elkaar al bijna schouderklopjes en wisselden trotse grijnzen uit.
Zie je wel, we kunnen het wel. We worden zowaar volwassen.

Maar ................. het bleef maar kriebelen.
En het stemmetje in mijn hoofd bleef maar zeggen.... volwassen zijn is ook niet alles hoor.
Kijk toch eens hoe goed Raya al luisterd. Dat kan best.
Je wilt toch leven in het nu, waarom dan uitstellen???
Ik zag mijn blik al weer afdwalen naar advertenties van nestjes,sites bekijken van fokkers.

Ik ken mezelf.
Waarschijnlijk zou er binnen een paar weken een pup ons huis in komen wandelen.
Daarom besloten we om het dan maar op een andere manier verstandig aan te pakken.Als we een fokker zouden zoeken waar de pupjes nog niet zijn geboren, dan is tegen de tijd dat ze het nest mogen verlaten, Raya al een jaar!
En omdat we weer een witte herder willen is het toch wel verstandig om dat via een fokker te doen.Met Raya hebben we natuurlijk heel veel mazzel. Hij is niet angstig of nerveus. Een stabiele hond. Heeft als we hem zo zien waarschijnlijk ook geen erfelijke ziektes. Al is dat misschien al wat te vroeg gejuigd.Maar om die risico's nog meer proberen uit te sluiten vonden we het wel verstandig om ons toekomstige hondje bij een goede fokker weg te halen.
En dus hebben we gezocht en vonden we een site die ons heel erg aansprak. Niet een grote fokker, honden gewoon huishonden,worden niet weggedaan als ze geen nest meer kunnen krijgen en de site straalde ook veel liefde uit voor de honden.
Gewoon mensen die van dieren en het ras houden.
Dus contact opgenomen..... en we konden nog op de lijst.





Van de week hoorde we dat de moederhond dus zwanger was en nu gaat Hans er op 23 september heen om kennis te maken met de moederhond en natuurlijk haar baasjes en andere honden.

Heel spannend allemaal.
De hondjes worden begin oktober als het goed is geboren en als alles klikt van beide kanten en alles natuurlijk goed gaat dan krijgen we dus onze pup, ik denk zo begin december.

Echt heel leuk allemaal. Het is helemaal nieuw voor ons om het op deze manier te doen. Maar het is wel heel leuk. Heel veel voorpret al.
En wat ook nieuw is, is dat zij de pup gaan uitzoeken die bij ons past.De pups krijgen in de 7-de week een gedragstest en vandaar uit kijken ze dan welke geschikt is voor ons.
Ben echt ontzettend benieuwd hoe dat is. We gingen tot nu toe altijd af op de klik die we met de pup hadden. Zochten dus puur vanuit ons gevoel ons hondje uit.
Maar ik heb na de uitleg waarom ook wel vertrouwen in deze manier. En ook heel leuk om dit mee te maken.

We hebben van de week al een tuigje gekocht .........veel te groot nog natuurlijk ,en een knuffeleend.Raya en Shyra waren al helemaal in de bonen toen er een piep in bleek te zitten en wilde hem al hebben voor nader onderzoek. Heb ze maar af gekocht met een heerlijk stinkend hondesnoepje.

Dus het grote wachten is nu begonnen.

Gelukkig maar dat wij zulke geduldige mensen zijn...........




4 opmerkingen:

  1. Arme pup ,hij weet niet wat hem boven zijn kleine koppie hangt!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. hahahaha nou zeg dat. Van alle mensen waar die bij kan komen wonen komt die bij iemand die bijna met een camera op zijn ogen vastgeplakt de hele dag achter hem aan loopt om maar alles vast te leggen:-)

    BeantwoordenVerwijderen